Helaas, Je kunt momenteel niet meer online bestellen. Deze complete webshop wordt ter overname aangeboden. In dit artikel lees je hier meer over!

  • MasterCard
  • iDEAL
  • TNT
  • PayPal

Welkom bezoeker!

Leren Riemen | Verzorging en onderhoud

Verzorging en onderhoud van leren riemen

Leren riemen zijn een prachtig product waarmee zowel uniciteit als eenheid in uitstraling en outfit te creëren valt. Zowel zakelijk als privé. Je kan er voor kiezen je riemen natuurlijk te laten verouderen door bewust geen verzorging en onderhoud te plegen. Vaak is het ook helemaal niet nodig om onderhoud te plegen, want een riem heeft natuurlijk veel minder last van water, zout en andere vervuilingen dan bijvoorbeeld schoenen of een jas. Als je er toch voor kiest om onderhoud toe te passen, of je riem heeft wat verzorging nodig vanwege eventuele "reis rimpels" of overstrekkingen, hebben we hier wat tips & tricks op een rijtje gezet.

Algemeen

Leren producten kunnen het beste droog en koel bewaard worden. Er zijn verschillende soorten leren riemen en deze hebben ook allemaal een andere verzorging nodig. Bij Belts2Match onderscheiden we Volnerf leer, Nubuck leer en Suède leer. Hieronder worden de verschillende behandelwijzen van deze verschillende leer soorten beschreven. Let bij het gebruik van onderhoudsmiddelen op je riem wel op met het mogelijke afgeven hiervan op (lichte) kleding!

Volnerf leer

Bij deze leersoort is de top van de huid intact gelaten en geeft mooie patronen met de natuurlijke plooien in de huiden. Onderhoud en verzorging van deze leren riemen kan zich hier beperken tot schoonmaken, inwrijven met blanke was of vaseline, even in laten werken en uitwrijven. Hiermee kunnen de normale gebruikssporen weggewerkt worden en is je leren riem weer soepel en shiny. Indien er onverhoopt een beschadiging (kras, put of schuurplek) is ontstaan kan (met mate) gebruik gemaakt worden van kleurende schoenpoets middelen.

Nubuck leer

Bij nubuck leer is de toplaag opgeschuurd en heeft dat fluweel zachte, matte karakter. Door het schuren heeft het oppervlak van deze nubuck riemen een open structuur en is de leersoort gevoeliger voor het inwerken van vervuilingen. Hierdoor zullen sporen van gebruik eerder zichtbaar worden op de riem. Indien je dit niet wenst kan je, net als bij nubuck schoenen, er voor kiezen om de riem vocht en vuil afstotend te behandelen met een spray. Ook is het mogelijk de riem met wax of vaseline in te vetten. Behandeling met wax of vaseline zorgt voor een donkerder uiterlijk van de nubuck riem! Komen er toch ongewenste vlekjes op de riem dan kunnen die er met een schuurblokje uitgewerkt worden waarna de riem weer afsluitend behandeld kan worden. 

Suède leer

Suède leer is een wat rijkere, zachtere leersoort. De term komt van het Franse woord voor Zweeds. De Zweden hadden namelijk als eerste handschoenen van deze zachte dunne leersoort welke in Frankrijk "gants de Suède" werden genoemd... Suède vergt een wat meer zorgvuldige behandeling dan de volnerf en de nubuck.

Suède heeft, nog meer dan nubuck, een open structuur waardoor het gevoeliger is voor vocht, zout en vervuiling. Ter bescherming kunnen suède riemen (net als suède schoenen) het beste met een spray behandeld worden waardoor de toplaag, water, vet en vuil afstotend wordt. Met een zachte borstel kan dan het algemene onderhoud gedaan worden. Eventuele overblijvende vlekjes kunnen eenvoudig verwijderd worden met een (blanke) potloodgum. Hierna weer even sprayen en: klaar.

Wees stout, origineel, authentiek, kleurrijk en verzorgd met Belts2Match.

Belts2Match, matching belts online

Webshop by: JBOMedia